Een plek voor Kinderkunst

Kinderkunstplein is een ‘marktplein’ voor kunst van kinderen. Je kan er van alles op het gebied van kinderkunst tegen komen. Jouw eigen werk, spannend werk van anderen, filmpjes die inspireren, musea met voor kinderen leuke interesante tentoonstellingen, kunstenaars....

Het Kinderkunstplein is dus ook een Kinderkunstmuseum. Hier  zijn kunstwerken te bekijken die door kinderen gemaakt zijn. Dat kunnen kunstwerken zijn die het kind in zijn eentje thuis gemaakt heeft, het kunnen ook kunstwerken zijn die  op school of op een club gemaakt zijn. Stuur een foto op van jouw werk waar jij trots op bent! (zie voor informatie hoe dat moet www.kinderkunstplein.nl)

De website is gemaakt voor alle kinderen in Nederland die creatief zijn  of creatief willen worden. Creatief zijn betekent niet dat je van verf of klei moet houden; het betekent dat je op een eigen aardige en slimme en leuke, gekke en onverwachte manier durft te denken en uit de hoek durft te komen! Denken dus en soms ook doen! En dat doen kan natuurlijk wel met verf  en klei  en papier en film en....

Het Plein is ook gemaakt voor kunstenaars en kunstinstellingen die met kinderen werken. Zij kunnen activiteiten mailen die een plekje op de site krijgen. Ze mogen foto’s, filmpjes en verslagjes mailen van activiteiten. Ook kunnen kunstenaars voor een klein bedrag hun visitekaartje achterlaten.Tenslotte wil het Kinderkunstplein ook activiteiten organiseren waar kinderen aan mee kunnen doen.

Kunstmeester! ondersteunt dit project van harte: met kunst kunnen kinderen genieten, ervaren, beleven....en vooral plezier maken!