Spelen met houtresten

Oud hout. Liefst in de meest schots en scheve stukken. Geen planken maar echt de kleine rommeltjes. Met en zonder verf, met en zonder lijmresten,... Afval hout: blokjes in alle vormen. Geschilderd, gebarsten, gespleten, ... Juist al die vormen en maten bieden mogelijkheden.

Houten stempels maken

op een vlakke ondergrond de houtresten leggen en de onderdelen goed aan elkaar lijmen... een pracht werkstuk is dit al opzichzelf....ook te gebruiken als stempel; zie voorbeelden druktechnieken

Hieronder een reeks  filmpjes waarin mogelijkheden getoond worden wat leerlingen van de onderbouw allemaal zouden kunnen maken met dat resthout. Er zit geen opbouw in de volgorde van de filmpjes.

Resthout portret (voor onderbouw basisschool)

Resthout mensfiguren (voor onderbouw basisschool)

Met blokjes en stukjes hout is het heerlijk mozaïeken. Er zijn heel veel mogelijkheden om een mensfiguren neer te leggen. Vastplakken kan met goede hobbylijm, houtlijm is natuurlijk speciaal voor dit materiaal ontwikkeld.
De ondergrond kun je eerst beplakken. Als je geen ondergrond wilt zorg ervoor dat je op plastiek werkt. Na droging kun je het plastiek gemakkelijk van het werkstuk halen en heb je een vrijstaande vorm.

Resthout huizen (voor onderbouw basisschool)

Rest hout nu in min of meer blokken.
Werk op plastiek. Na het lijmen haal je het plastiek gemakkelijk van het werk af. En kan het huis rechtop staan.
Om te zorgen dat het huis ook echt rechtop kan staan, start je met een lat als basis, zo is de onderkant van het werk in ieder geval recht.

Resthout bomen (voor onderbouw van de basisschool)

Werken met rest hout is als mozaïeken. Het leuke van rest hout is dat de vormen niet vastliggen. Om bomen te kunnen maken. Heb je dunne latjes nodig. En heel klein restmateriaal. Latjes voor de takken, takjes en de twijgjes, heel klein materiaal als bladeren. Bladeren al dan niet aan de boom

Resthout 'ik wil voor mijn verjaardag'

Werken met restjes hout biedt eindeloos veel mogelijkheden.  
Of je nu dieren wilt voor jouw verjaardag een pop, of liever een hijskraan, of een auto, of...

Resthout auto's

Werken met restjes hout biedt eindeloos veel mogelijkheden.  
Luxe auto's snelle auto's vrachtwagens ...