Beweging vangen

Animaties (stop motions) zijn ontzettend eenvoudig met een tablet te maken. Met iMotion maak je de foto's  en met iMovies werk je af. Kleuters kunnen het al!

Hieronder filmpjes  als voorbeeld  hoe je met kleuters zou kunnen werken. Er zijn heel veel meer mogelijkheden. Onderstaande serie is min of meer opgebouwd van gemakkelijk naar moeilijk.

Wolk 1 (voor kleuters)

Kleine wolken vormen een grote wolk. Kleine wolken scheuren en dan met die kleine wolkjes een grote laten ontstaan. Het scheuren is altijd goed, immers wolken hebben gewoon alle vormen die er zijn.

Wolk 2 (voor kleuters)

De beweging ontstaat natuurlijk door in dit geval de wolken steeds een stukje te verplaatsen. Op sommige momenten ben ik niet snel genoeg geweest met het terugtrekken van mijn handen: je ziet dan ook mijn vingers af en toe. Je voorkomt dit door de tijd wat ruimer in te stellen, of steeds zelf met de hand af te drukken. Ik vind handen en vinger in beeld geen probleem.

Wolk 3 (voor kleuters)

En met wolken gescheurd uit papier met kleuren die dicht bij elkaar liggen ontstaan wolkensferen. Kleuren variëren en de snelheid waarmee de wolken bewogen worden.... Wolken die donderen, wolken die voorbij gaan in de zonsondergang, wolken die jagen, wolken die staan...

Sneeuw 1 (voor kleuters)

Het begint met een sneeuwvlok, en dan volgt een storm. Dan naar buiten... Spelen in de sneeuw en een pop maken.

Sneeuw 2 (voor kleuters)

Er ligt sneeuw, dan komt de wind, die blaast alles schoon...alles? Een vlok danst letters in de lucht... Een naam?

Kerstboom (voor kleuters)

Een boom versieren kan op 101 manieren. Gouden slingers om de boom. Dan gaat het sneeuwen en waaien de boom heeft het koud. De nacht wordt helder. Gelukkig kan ik hem een handje helpen met een sjaal en een muts...

IJsman (voor kleuters)

IJspegels die tot leven komen. Elke beweging is goed, wie heeft ze immers zien lopen? Niemand weet hoe ijsmannetjes bewegen... Zouden ze kunnen dansen? Springen?