Overige beelden

Beelden van Ino

Het begint hier

Al mijn beelden beginnen hier, ook de beelden die uiteindelijk in brons gegoten worden. Ik maak beelden van 'restmaterialen', materialen die normaal gesproken weggegooid worden. Ik koop bijvoorbeeld een breekbaar kommetje via internet en dat wordt geleverd in een verpakking  die er voor zorgt dat het kommetje niet kapot gaat tijdens de reis tussen verkoper en koper. Dat verpakkingsmateriaal intrigeert en roept beelden op.

MEER ZIEN? MAAK EEN AFSPRAAK VOOR BEZOEK.

19 MRT
2021

mensen rolman

0

Showing 0 Comment

Oog hebben voor wat toevalt

Er staat een electrische figuurzaag in het lokaal. Studenten zagen. Ik ruim op. Ik hoef niets anders te doen dan met een open oog naar de rommel te kijken. Er slingert een streng henneptouw rond... ineens zie ik mijn oma die ik alleen uit de verhalen ken ...


Verzamelingen

Mijn herinnering gaat naar een natuur-historisch museum. Ik trof daar kistjes met vlinders, met insecten, met vleermuizen, met torren, met ... Het was niet alleen de inhoud van de kistjes, het waren de kistjes op zich. Mooi degelijk ambachtswerk. Een kistje heeft zijn eigen schoonheid. Ik verzamel kistjes met gesorteerde 'rommel'.


Spelen

Mijn spijkerbroek is versleten. Mijn favoriete broek die ik zes weken in Tibet heb gedragen. Normaal gesproken gaat die in de kledingbak. Op een of andere manier gebeurt dat niet... wat kan ik er mee? Het duurt soms jaren voor ik een 'bestemming' heb. Ik draag de potentie elke dag in mijn achterhoofd mee; daar rijpt het.


Mensen

De drie gratiën die als in een familieopstelling eindeloos onderling geschoven worden tot ze op hun plek staan.

Een wc-rol, maakt de 'rolman'. De 'rolman' als een van mijn eerste beelden met 'rommel'.